joi, 28 ianuarie 2016

Destinatii turistice : Londra !!

Londra este unul dintre cele mai mari orase din lume, si cand vine vorba de orase ... Marimea conteaza :) . Indiferent de motivul pentru care vizitezi Londra , acest oras te va cuceri de la primii pasi, este fantastic, are tot ce ti.ai putea dori sa vezi. Ca fiind cel mai mare oras european , din punct de vedere etnic, se vorbesc aproape 200 de limbi si sunt cam 30% emigranti. Londra se poate incadra  in topul oraselor mari ca New York, Tokio, Sydney si Paris. Sunt de parere ca un oras atat de minunat ca acesta trebuie vizitat macar odata in viata!

Turnul Elizabeth - Big Ben
• Turnul Elizabeth este cunoscut de altfel si sub numele de Big Ben, fiind unul din principalele simboluri ale Londrei, o atractie principala a orasului. Big Ben este cunoscut pentru exactitatea sa si de faptul ca s.a oprit de foarte putine ori. Este denumit de unii si Regele ceasurilor fiind cel mai mare ceas din lume cu patru laturi si ii anunta pe turisti si pe londonezi ca a mai trecut o ora din zi.

Westminster Abbey
• Este cea mai importanta biserica din Londra. Este de altfel si cea mai importanta cladire religioasa a Regatului Unit fiind un loc traditional de cununare, incoronare si inmormantare a monarhilor britanici. Pentru a vizita biserica trebuie platita suma de 20£.

Palatul Westminster
• Palatul are rol de resedinta regala si de loc de intalnire a celor doua camere ale Parlamentului Regatului Unit. Este de altfel numit si Casa Parlamentului si detine cele doua turnuri : Big Ben si Victoria Tower.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu